10.3.2016. 10:40
0
Klopp: Derbi Liverpool - Manchester United je "majka svih utakmica"
Nijemac Jurgen Klopp, menadžer Liverpoola, ogled svog kluba i Manchester Uniteda u Ligi Evrope okarakterisao je kao "majku svih utakmica", javlja Anadolu Agency (AA).

Za ova dva tima Liga Evrope je prilika da se osvajanjem tog takmičenja domognu plasmana u Ligu šampiona. Međutim, Klopp ne želi dati prioritet niti jednom takmičenju u odnosu na Premier ligu, sva su mu podjednako važna.

Za britanske medije je potvrdio svoj respket prema timovima koje vodi Lous van Gaal, jer je u njemačkoj Bundesligi dok je bio trener Borussie Dortmund imao prilke da igra protiv Bayerna kojeg je jedno vrijeme vodio holandski trener.

"Ne vjerujem u neprijatelje u fudbalu, vjerujem u realne protivnike. Apsolutno nemam nikakvih problema sa van Gaalom, ali zadnja stvar koju želim je da me pobijedi. Možete imati dobre prijatelje u fudbalu, ali ne i tokom 90 ili više minuta kada nosite različite dresove. Tada se zaborave sva zajednička iskustva. Utakmica kao ova je 'majka svih utakmica', derbi starih rivala u nokaut fazi jednog takmičenja. Učinićemo sve da u te dvije utakmice stvorimo mnogo problema Unitedu", rekao je Klopp.

Prvi veliki engleski derbi u osmini finala Ligi Evrope igraće se večeras na Anfield Roadu, a revanš je na programu 17. marta na Old Trafordu. 

(Anadolu Agency)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.