24.3.2016. 11:50
0
Valls: EURO 2016. će biti održan, bez obzira na terorističke prijetnje
Francuski premijer Manuel Valls poručio je da će Evropsko prvenstvo u fudbalu (EURO 2016) na ljeto biti održano u Francuskoj, bez obzira na terorističke prijetnje, javlja Anadolu Agency (AA).
U intervjuu za francuski radio "Europe 1“, šef francuske vlade je istakao da aktuelne terorističke prijetnje u Evropi, posebno nakon nedavnog krvavog napada u Bruxellesu, neće dovesti u pitanje održavanje EURO-a koje će u Francuskoj biti održano od 10. juna do 10. jula ove godine.

"Nakon napada u Bruxellesu ponovo se u javnosti pojavljuju sumnje u vezi s održavanje Evropskog prvenstva. EURO 2016 će biti održano kako je i planirano. Održavanje tako velikog sportskog događaja, kao i drugih kulturnih manifestacija će biti najbolji pokazatelj da se ne bojimo i da nismo pokleknuli zbog terorizma“, poručio je Valls.

Valls je također dodao da će se u Francukoj ovog ljeta održati i druge velike sportske manifestacije, među kojima su i biciklistički Tour de France i Pariski maraton.

I francuski ministar sporta Thierry Braillard je za list „L'Equioe“ izjavio da su sve sigurnosne mjere poduzete i da neće biti govora o otkazivanju, niti odlaganju Evropskog prvenstva u fudbalu.

Ranije je i francuski ministar unutrašnjih poslova Bernard Cazeneuve poručio da će utakmice EURO-a biti igrane i to uz visoki stepen sigurnosnih mjera. Isto je poručio i predsjednik Fudbalskog saveza Francuske Noel Le Graet.

(Anadolu Agency)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.