6.4.2016. 22:42
0
Wolfsburg bolji od Real Madrida, City izvukao remi u Parizu
Wolfsburg odigrao odlično i stigao do sigurne pobjede od 2:0 nad Real Madridom.

Domaći su poveli u 18. minuti preko Rodrigueza iz kaznenog udarca, a već sedam minuta kasnije Arnold povisuje na 2:0. Obje ekipe imale su prilika u nastavku, od čega vrijedi izdvojiti prioliku Schurrlea u 69. minuti kada je Nijemac bio neprecizan, prenosi avaz. 

Manchester City odigrao je 2:2 na gostovanju kod PSG-a čime je izborio odličan rezultat pred uzvrat u Engleskoj.

PSG je propustio za vodstvo već u 14. minuti kada je Hart odbranio penal Ibrahimoviću. Kazna za promašaj je stigla u 38. minuti kada je De Bruyne pogodio na asistenciju Fernandinha, a samo tri minute kasnije Ibrahimović se iskuplje nakon velike greške Fernanda.

U nastavku Rabiot donosi preokret za PSG u 59. minuti, da bi u 72. Fernandinho poravnao. Nedugo potom, PSG je imao veliku šansu preko Ibrahimovića, ali je Šveđanin pogodio prečku.

Uzvratne utakmcie igraju se narednog utorka. 

(Merima Druškić)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.