23.4.2016. 18:50
0
Mladost do velike pobjede u Zvorniku, Travnik ponizio Velež, Zrinjski se mučio u Mostaru
Danas su odigrane gotovo sve utakmice 26. kola BHT Premijer lige, a sutra je na rasporedu vječiti derbi između Sarajeva i Željezničara.

Piše: Haris Ahbabović

Čelik je na domaćem terenu pobijedio Radnik iz Bijeljine koji u posljednje vrijeme u šampionatu ne liči na onu ekipu iz jeseni. Zeničani su slavili sa 2:0, a golove su postigli Bajraktarević i Karić.

Mladost iz Kaknja je kao gost slavila u Zvorniku protiv Drine sa 0:2. Dilaver i Hodžić su pogodili za veliku pobjedu Mladost koja je ekipu iz Kaknja stavila u finu poziciju pred kraj sezone.

Borac je kao gost slavio u Prijedoru protiv Rudara sa 0:1, te bukvalno uhvatio posljednju slamku spasa u borbi za opstanak. Jedini gol djelo je Radinovića.

Iako je Velež poveo sa 0:1. Travnik je deklasirao Rođene sa 7:1. Jelić, Nuhić (dva gola), Smajić, Kouadio (dva gola) i Varupa su pogađali za domaće, dok je jedini gol za goste postigao Ćemalović.

Zrinjski je golom Jasmina Mešanovića pobijedio Vitez sa 1:0 i tako se vratio na čelo tabele, nakon današnje pobjede Slobode na Otoci.

Sutra se igra veliki derbi na Koševu između Sarajeva i Željezničara, dok u posljednjoj utakmici kola Široki na Pecari dočekuje Slaviju.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.