14.5.2016. 18:56
0
Bayern izdominirao, dok je Koln remizirao
U posljednjem 34. kolu njemačke Bundeslige danas je odigrano devet utakmica.
Bayern je u šampionskoj atmosferi na svojoj Allianz Areni slavio protiv Hannovera rezultatom 3:1. Bila je ovo posljednja utakmica u domaćem prvenstvu za trenera Pepa Guardiolu koji se od domaćih navijača oprostio pobjedom. Golove za Bayern postigli su Lewandowski i Gotze (dva puta). Za Hannover je bio strijelac Sobiech. Bavarski div je još u prošlom kolu osvojio četvrtu uzastopnu titulu, piše Avaz.

Borussia je na svom stadionu odigrala samo 2:2 protiv Kolna. Strijelci za domaće bili su Castro i Reus, dok su za Jarčeve pogađali Modeste i Jojić.

Augsburg je na svom terenu poražen od HSV-a rezultatom 3:1, dok je Schalke na gostovanju kod Hoffenheimu bio ubjedljiv i slavio sa 4:1.

Bayer je na svom terenu savladao Ingolstadt rezultatom 3:2, dok je Werder tek u finišu susreta slomio otpor Franfkurta i slavio 1:0.

Wolfsburg je na svom terenu slavio protiv Stuttgarta rezultatom 3:1, a naš Šunjić nije nastupio u ovoj utakmici. Ovim porazom Stuttgart je napustio Bundesligu i sljedeće godine će igrati u popularnoj Cvajti.

Mainz je na svom terenu remizirao sa Herthom 0:0. Naš reprezentativac Vedad Ibišević nije nastupio danas.
 


Anesa Agović
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.