18.5.2016. 16:47
0
"Messi je fantastičan, ali Ronaldo je najbolji na svijetu"
Legendarni Sir Alex Ferguson je još jedan u nizu koji se dao u komentarisanje i poređenje dva najbolja nogometaša na svijetu u posljednjih 10-tak godina Lea Messija i Cristiana Ronalda.
Nekadašnji trener Manchester Uniteda je rekao kako je Messi fenomenalan igrač, ali da bi Ronaldo mogao da postigne tri gola i da igra u šestoj ligi Engleske, prenosi Avaz.

- Messi je fenomenalan igrač, bez ikakve dileme jedan od najboljih ikada, kao da je u papučama kada kontroliše loptu. Ali za mene postoji razlika, Messi je igrač Barcelone, dok je Ronaldo mogao da igra za Stockport County i postigao bi hat trick", rekao je Ferguson i dodao:

- On ima sve. Može da šutira sa obje noge, glavom, hrabar je kao lav, a postoji nešto i što ljudi ne vide. Tokom mog perioda u Unitedu imali smo sreće da imamo mnogo igrača koji treniraju "prekovremeno" kako bi bili bolji. Gary Neville je od prosječnog nogometaša postao sjajan bek samo zbog radne etike, kao i David Beckam. Ali Ronaldo je potpuno iscrpljivao sebe, i dalje to radi. On jednostavno želi da bude najbolji na svijetu", zaključio je Ferguson.

(Alen Avdić)
 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.