7.6.2016. 19:19
1
Baždarević nakon osvajanja trofeja: Hvala momcima na zalaganju, radu, ponašanju
Selektor A reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević nije krio zadovoljstvo prikazanim na Kirin Kup-u i današnjom pobjedom protiv Japana u finalnom susretu koji je završen 2:1, piše Patria.

- Možemo biti zadovoljni i na pravi smo način opravdali naš dolazak ovdje. Bilo je dosta negativnih komentara prije dolaska u Japan, ali momci su dali sve od sebe da odigraju što bolje, da se bore i ostave što bolji dojam. Sretan sam što sam i ja donio prvi trofej u Bosnu i Hercegovinu i zadovoljni smo na kraju  konačnim ishodom. Od prvog dana u Japanu, pa do sada sve je bilo super. Hvala momcima još jednom na zalaganju, radu, ponašanju i svemu što su pokazali - rekao je Baždarević.

Osvrnuo se selektor i na igru protivnika te kazao da je Japan koji vodi bh. fudbalski stručnjak Vahid Halilhodžić izuzetno dobra reprezentacija koja igra nezgodno i morala je biti neutralisana.

- I oni su igrali dobro, imali su svoje situacije i šanse. Želja i srčana igra nam je donijela pobjedu.

Predsjednik Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Elvedin Begić ponosan je na uspjeh reprezentacije BiH na Kirin Kup-u.

- Čestitam stručnom štabu i igračima na osvojenom Kup-u. Napravili su historijski uspjeh i došli do prvog trofeja. Ovo je još jedan dokaz da NS/FS BiH u svim segmentima ima definisan plan, strategiju, kao i svoje vizije i ciljeve. Učešće na Kirin Kup-u i podrška selektoru da sa izmjenjenim timom pokuša nešto napraviti je takođe pokazatelj da smo na pravom putu - rekao je Begić i dodao:

- Mnogo su nas kritikovali zbog učešća na Kirin Kup-u i ovaj trofej je sigurno opomena svima koji neargumentovano napadaju Savez. Zahvaljujem se još jednom selektoru koji ima maksimalnu podršku od strane našeg Izvršnog odbora i igračima koji su otvorili sebi vrata reprezentacije i pokazali da se na njih može računati.

(NAP)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.