12.6.2016. 16:54
0
FIFA o neredima Engleza i Rusa: To su idiotski izazivači nereda koji nemaju veze sa fudbalom
Svjetska fudbalska asocijacija (FIFA) kritikovala je navijače Engleske i Rusije za izazivanje "sramotnih scena" i nasilja u francuskom gradu Marseilleu, nazvavši ih "idiotskim izazivačima nereda", prenosi Anadolu Agency (AA).

"FIFA oštro osuđuje svaku vrstu nasilja i smatra da su tako sramne scene potpuno neprihvtljive tokom fudbalskih utakmica", navodi se u saopštenju.

Krovna kuća svjetskog fudbala okrivila je za sinoćnje nasilje na utakmici grupe B na EURO-u 2016 "manjinu idiotskih izazivača nereda koji nemaju nikakve veze s fudbalom i pravima navijačima".

FIFA je objavila saopštenje nedugo nakon što je UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Rusije za remećenje javnog reda i mira i rasističko skandiranje njihovih navijača na stadionu Veledrome, gdje je sinoć Rusija igrala neriješeno protiv Engleske.

Detalji sankcija koje će uslijediti Rusiji bit će saopćeni u utorak nakon sastanka disciplinske komisije UEFA-e.

Rusija će 2018. godine biti domaćin Svjetskog prvenstva u fudbalu.

Nakon tri dana tuče između engleskih, francuskih i ruskih navijača u francuskom lučkom gradu, nasilje se nastavilo i na stadionu Velodrome. Englezi su prije početka utakmice grupe B izviždali himnu Rusije, a nakon što je utakmica završena neriješenim rezultatom (1:1) navijači su započeli tuču na samom stadionu.

Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka, grupa ruskih navijača savladala je pripadnike osiguranja zadužene da razdvoje dvije grupe na stadionu, a na videosnimcima postavljenim na Twitteru vidi se kako engleski navijači bježe od Rusa koji trče za njima i gađaju ih raznim predmetima. 

U sukobima koji su trajali tri dana povrijeđeni su deseci navijača, većina od kojih su bili maloljetnici, saopštila je regionalna policija u francuskom lučkom gradu.

(Anadolu Agency)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.