18.6.2016. 14:49
0
Policija počela hapsiti huligane koji su učestvovali u neredima na utakmici Hrvatska - Češka
Za sada još nema službenih podataka o broju uhapšenih osoba nakon izgreda na jučerašnjoj utakmici Češke i Hrvatske u St. Etienneu, no francuska policija krenula je na posao, piše Index.hr.

Zvaničnik hrvatske policije Krunoslav Borovec potvrdio je da hrvatska policija na terenu u Francuskoj identificirala pojedine izgrednike sa stadiona te informacije proslijedila francuskim kolegama. Neki od izgrednika su uhapšeni, a za ostalima se traga. 

Hrvatska policija nema ovlasti hapšenja, no tim se poslom bave Francuzi. 

Borovec je također kazao da će podaci o onima koji su sudjelovali u neredima biti dostavljeni svim graničnim prijelazima.

Iako informacija još nije potvrđena, velika je vjerovatnoća da jedan dio izgrednika koji su pravili nerede na tribinama dolazi iz Bosne i Hercegovine, tačnije iz zapadne Hercegovine. Takve informacije znat će se tek nakon što policija objavi identitet uhapšenih, ili nakon što raspiše potjernice za njima, piše Patria.

Povjerenik za sigurnost Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Miroslav Marković nakon utakmice je kazao kako je HNS imao dojavu da će doći do bakljade u 85. minuti utakmice. Dio navijača koji su sudjelovali u neredima odmah se razbježao.

Policiji su jučer dostavljeni brojni materijali, snimke i fotografije s društvenih mreža vezanih uz događaje na stadionu u St. Etienneu, dodao je Borovec, prenosi NAP.

(Patria)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.