18.6.2016. 18:37
0
Vlada Hrvatske odlučna u sprečavanju huliganskih incidenata na utakmicama
Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković održao je danas hitne konzultacije o huliganskom incidentu koji se jučer dogodio na utakmici u St. Etienneu, između reprezentacija Hrvatske i Češke, prenosi Anadolu Agency (AA).
Konsultacije su održane s ministrom unutrašnjih poslova Vlahom Orepićem, ministrom pravosuđa Antom Šprljom te ministrom nauke, obrazovanja i sporta Predragom Šustarom.

S obzirom da je u Hrvatskoj na snazi Zakon o sprječavanju nereda na sportskim takmičenjima, razgovarano je o mogućnostima hitnih izmjena pojedinih odredbi, odnosno članaka zakona, ali i o tome koliko je zakon koji je na snazi do sada u potpunosti i primjenjivan. O tome je danas predsjednik Vlade Tihomir Orešković razgovarao i s predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović.

Hrvatska Vlada, odnosno Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, još prije početka europskog fudbalskog prvenstva uključeni su u sve sigurnosne procese s francuskim kolegama koje još jednom pozivaju da spriječe ovakve sulude nasilne radnje neodgovornih pojedinaca koji narušavaju ugled Hrvatske, ali i ugrožavaju sigurnost svojim postupcima.

Hrvatska strana formirala je i poseban tim policajaca koji pomaže policiji domaćina u sprječavanju ovakvih huliganskih izgreda, ali i u svim ostalim sigurnosnim aspektima.

„Vlada Republike Hrvatske odlučna je u namjeri da se huliganstvo i nasilje na sportskim terenima najdrastičnije kazni i suzbije. Zato će u ponedjeljak, 20. juna 2016., biti održan radni sastanak na kojem će se razmotriti mogući načini rješavanja ovog problema. Vlada Republike Hrvatske koja najoštrije osuđuje i ovaj posljednji huliganski incident, poslat će jasnu poruku počiniteljima i rušiteljima međunarodnog ugleda Republike Hrvatske da neće biti taocem njihovog divljačkog primitivizma“, navedeno je u saopćenju Vlade Republike Hrvatske. 
(Anadolu Agency)
 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.