28.6.2016. 14:27
0
The Times: Ovo je najcrnji dan Engleske, Daily Mirror: Brexit Hodgson
U posljednjem meču osmine finala Evropskog fudbalskog prvenstva u Francuskoj sinoć je debitant Island eliminisao favoriziranu Englesku, a naslovnice današnjih izdanja britanske štampe rezervirane su upravo za taj debakl Engleske i podvig Islanda, javlja Anadolu Agency (AA).

Rezultatom 2:1 selekcija Islanda sinoć je pobijedila Englesku i priredila jedno od najvećih iznenađenja u historiji EURO-a.

List "The Guardian" objavio je tekst pod naslovom "Engleska, ponižena i eliminisana" u kojem se navodi kako je engleski selektor Roy Hodgson po završetku meča podnio ostavku i "neslavno i sramotno" okončao selektorski mandat.

Skoro svi Britanski mediji podsjetili su kako je Engleska na EURO stigla maksimalnim učinkom u kvalifikacijama i kako su navijači razočarani jer su eliminisani od reprezentacije Islanda, zemlje koja ima svega 333.000 stanovnika.

"The Guardian" piše da su islandski fudbaleri prolaz u četvrtfinale izborili "hrabrom, organiziranom i odličnom" igrom, te tako ostvarili najveći uspjeh u historiji svoje selekcije koja je prije svega četiri godine bila na 133. mjestu FIFA-ine ranking liste.

List "The Times" je pod naslovom "Najcrnji dan Engleske" objavio tekst u kojem također ističu "poniženje" selektora "Hodgsona" i njegovih izabranika sa kapitenom Wayneom Rooneyom na čelu.

U tekstu se navodi da je Engleska u svom 959. meču doživjela "najveće poniženje" i poraz od reprezentacije zemlje koja ima svega nešto više od 300.000 stanovnika i koju vodi stomatolog.

"The Times" naglašava da je Engleska sinoć doživjela najveću sramotu u svojoj 144 godine dugoj fudbalskoj historiji.

I list "The Sun" pisao je o "sramoti" i "poniženju" reprezentacije, a u prvi plan je istakao fotografije Hodgsona i Rooneya snimljene tokom navijačkog negodovanja na kraju meča.

Zanimljiv naslov "Brrrexit Hodgson" objavio je list "Daily Mirror" koji je povukao paralelu između referendumskog rezultata o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije i porazu kojim su sinoć izabranici selektora Hodgsona "izašli" sa EURO-a.

(Anadolu Agency)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.