9.7.2016. 10:50
0
EURO 2016: UEFA očekuje dobitak od 830 miliona eura
Krovna evropska nogometna federacija (UEFA) veoma je zadovoljna dosadašnjim tokom Evropskog prvenstva u Francuskoj. Do kraja je ostala samo još jedna utakmica, nedjeljno finale između domaćina Francuske i Portugala.

UEFA je objavila da će prihod od  prvenstva iznositi najmanje 830 miliona eura. 
 
Taj iznos veći je za  34 posto u odnosu na prošlo  EP 2012. u Poljskoj i Ukrajini.

Za ovogodišnje takmičenje, na kojem prvi put učetvuju 24 ekipe, ukupni prihodi prema podacima UEFA-e iznosili su 1,93 milijarde eura, od kojih je gotovo polovina od televizijskih prava. 

UEFA će nacionalnim nogometnim savezima 55 država,  koje su učestvovale u kvalifikacionom ciklusu i  Euru, podijeliti 600 miliona eura. 

UEFA je još otkrila da su troškovi organizacije takmičenja u Francuskoj iznosili  650 miliona eura, nagradni fond  za 24 reprezentacije učesnice EP iznosi  301 milion, a 150 miliona eura bit će izdvojeno kao odšteta  klubovima  za nastupe njihovih zvijezda na EP. 


(FENA)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.