3.8.2016. 20:31
0
Kosorić: Protiv Širokog očekujem dobru utakmicu i našu pobjedu
Fudbaleri Željezničara Denis Pozder i Aleksandar Kosorić družili su se danas s navijačima ''plavog'' kluba u ''Željinoj kućici'' na Trgu djece Sarajeva.

Kapiten Željezničara Kosorić iskoristio je priliku i pozvao navijače na subotnju utakmicu 3. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine koju sarajevski klub igra protiv ekipe Širokog Brijega na stadionu ''Grbavica''.

Kako je kazao za Fenu, Željezničar polako ali sigurno dolazi do željene forme, a nakon pobjede protiv Olimpica u prošlom kolu, atmosfera u ekipi je na visokom nivou.

- Ekipa je u prvom kolu protiv Sarajeva osjetila kako je igrati pred punom "Grbavicom" i koliko znači podrška naših navijača. To nam je bilo jako potrebno jer je u ekipu došlo dosta novih igrača. Sada ulazimo u takmičarsku formu kojoj smo težili, tako da vjerujem da ćemo u svakoj narednoj utakmici igrati sve bolje. Očekuje nas težak meč protiv Širokog koji je uvijek nezgodan protivnik na "Grbavici". Igraju dobro, ali imali su malu krizu rezultata u prva dva kola. Očekujem dobru utakmicu koja će opravdati epitet derbija kola i našu pobjedu - izjavio je Kosorić.

Napadač Denis Pozder jedno je od ovosezonskih pojačanja Željezničara koji je već u prvom kolu imao priliku igrati vječiti derbi protiv ekipe Sarajeva. Pozder naglašava da je to bilo lijepo iskustvo, te da je zadovoljan zalaganjem cijele ekipe koja je s igračem manje uspjela parirati gradskom rivalu.

- Nakon teškog ispita protiv Sarajeva u prošlom kolu smo pobijedili ekipu Olimpica. Možda naša igra nije bila najbolja, ali ostvarili smo cilj i upisali prva tri boda u novoj sezoni. Naredni protivnik je Široki Brijeg, analizirali smo njihovu igru, pripremamo se za taj meč i vjerujem da pobjeda pred našim navijačima neće izostati - ističe Pozder.  

Željezničar i Široki Brijeg će odmjeriti snage u subotu, 6. augusta, na stadionu ''Grbavica'', a utakmica počinje u 20 sati.

(FENA) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.