24.8.2016. 23:07
0
Dinamo Zagreb napravio veliki posao u Austriji i plasirao se u grupnu fazu Lige prvaka
Večeras su odigrane posljednje utakmice kvalifikacija za Ligu šampiona. Žrijeb za grupnu fazu Lige šampiona bit će održan sutra.

Piše: Haris Ahbabović

Dinamo Zagreb je napravio veliki posao u Austriji, pa je nakon zagrebačkih 1:1 odigrao isti rezultat na strani kod Salzburga. Međutim Dinamo je postigao novi gol u produžetku, a utakmica je na kraju okončana rezultatom 1:2 za Dinamo.

Lazaro je u 22. minuti na fantastičan način postigao vodeći gol za Salzburg, ali je Dinamo spasio Fernandes tri minute prije kraja utakmice, pa je utakmica tako otišla u produžetke. Gol za 1:2 je u 95. minuti postigao Soudani. Tako će Dinamo Zagreb drugu godinu zaredom igrati u grupnoj fazi Lige prvaka.

Rezultati ostalih utakmica:

APOEL - Copenhagen 1:1
M'gladbach - Young Boys 6:1
Rostov - Ajax 4:1
Man. City - Steaua 1:0

Ekipe koje su se plasirale u grupnu fazu Lige šampiona su: Real Madrid, Barcelona, Leicester City, Bayern Munchen, Juventus, Benfica, PSG, CSKA, Atletico Madrid, Borussia Dortmund, Arsenal, Man. City, Sevilla, Porto, Napoli, Bayer Leverkusen, Basel, Tottenham, Dynamo Kyiv, Lyon, PSV, Sporting, Clube Brugge, Borussia M'gladbach, Celtic, Monaco, Legia, Besiktas, Ludogorets, Copenhagen i Rostov.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.