29.8.2016. 11:45
0
Selektor Hrvatske: Iako bez navijača, stavljamo se protiv Turske u ulogu favorita
Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić, uoči okupljanja igrača za početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo (SP) u nogometu i utakmice sa Turskom, očekuje da će njegov tim, iako bez navijača na stadionu, kvalitetno ući u utakmicu, javlja Anadolu Agency (AA).

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju u ponedjeljak, 5. septembra, očekuje prvi kvalifikacijski susret za SP sa reprezentacijom Turske na domaćem terenu, na zagrebačkom stadionu Maksimir. 

Maksimir će na utakmici protiv Turske biti bez domaćih navijača, što će biti prva od dvije utakmice bez navijača koje hrvatska reprezentacija mora odigrati zbog kazne izrečene od strane FIFA-e nakon navijačkih diskriminirajućih poruka na dvije prijateljske utakmice protiv Izraela i Mađarske. 

Čačić je poručio kako je atmosfera u reprezentaciji za utakmice kvalifikacija koje slijede, nastavak atmosfere sa EURO-a. 

"Nas jedino i isključivo u kvalifikacijama zanima da budemo u Rusiji", poručio je Čačić. 

Hrvatsku očekuje prva od deset kvalifikacijskih utakmica u skupini koju je Čačić ocijenio najjačom zbog toga što su četiri reprezentacije iz skupine sudjelovale na natjecanju EURO 2016. 

„Ono što je Hrvatska reprezentacija prezentirala u posljednjih godinu dana, naročito na EURO-u, daje za pravo da se stavimo u ulogu favorita i da učinimo sve i da to opravdamo. Usprkos situaciji da ove godine imamo dvije kvalifikacijske utakmice koje igramo kući, sa Turskom i sa Islandom, bez gledatelja, vjerujem da nas to neće sputati“, poručio je Čačić. 

„Turska je reprezentacija koja sigurno želi ići na Svjetsko prvenstvo. Ja zaista ne bih ulazio u to na koji način je kolega Terim birao svoje igrače za utakmicu, ali sam siguran da će Turska učiniti sve da dobro uđe u ovaj kvalifikacijski ciklus. To što nema pojedinaca, ne znači da će oni biti slabiji, jer svjedoci smo na koji način je Turska izgledala na EURO-u sa svim tim igračima kojih danas nema“, izjavio je Čačić. 

Hrvatski izbornik smatra da je postignuta dobra sinergija navijača i igrača koja će, kako kaže, ostati u momčadi i dalje je nositi. Stoga je poručio kako od prve utakmice sa Turskom očekuje kvalitetnu igru i kvalitetno zakoračenje hrvatske reprezentacije u kvalifikacijsku skupinu. 

Govoreći o igračima, Čačić je ustvrdio kako su mu na raspolaganju svi igrači koji su igrali i na Europskom prvenstvu, osim kapetana momčadi Darija Srne, koji se oprostio od nogometa, i Gordona Schildenfelda. Umjesto njih, igrat će Josip Pivarić i Dejan Lovren, kojega je izbornik Čačić isključio iz reprezentacije na natjecanju EURO 2016. 

Novi kapetan reprezentacije bit će veznjak Luka Modrić, a dva dokapetana bit će Vedran Ćorluka i Ivan Rakitić. Srnu će zamijeniti Šime Vrsaljko, ali tu može konkurirati i Tin Jedvaj, najavio je Čačić. 

Izbornik Čačić je poručio kako Hrvatskoj treba novi nacionalni stadion, s obzirom na to da reprezentacija igra kvalifikacije za SP i da će TV prijenos sa Maksimira biti u jednoj „avetskoj atmosferi i da će to gledati oko 30 do 40 milijuna Turaka, dobar dio Europe i svijeta“. 

"To je totalna antipropaganda za zemlju", smatra Čačić, te poručuje kako hrvatski sport zaslužuje bolji stadion i više ulaganja od strane države. Pozdravio je inicijativu zagrebačkog kluba Dinamo da se započne gradnja stadiona za potrebe kluba. 

(Anadolu Agency)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.