2.9.2016. 19:19
0
U Zenici sjajna atmosfera među Zmajevima
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je doputovala u Zenici gdje će nastaviti pripreme za kvalifikacijsku utakmicu protiv Estonije.

U Trening centru Nogometnog saveza BiH nogometaši BiH obavili su trening, a prije početka su s novinarima razgovarali Senad Lulić, Vedad Ibišević i Ervin Zukanović.

- Zadovoljni smo prvim dijelom priprema i kako se približava utakmica dobro je da smo došli ovdje, da se uozbiljimo pred najbitniju utakmicu kvalifikacija. Nama je početak važan, jer znamo kako je bilo prošlih kvalifikacija, a sada nam je jedini cilj pobjeda tako da protivnika moramo ozbiljno shvatiti - istakao je Ibišević.

Da se prošle kvalifikacije za evropsko prvenstvo ne smiju ponoviti slaže se i Senad Lulić, koji smatra da u ovim kvalifikacijama ne smije desiti ništa neplanirano.

- Svi kažu da je Estonija lagan protivnik, ali toga nema više u fudbalu. Svi moramo dati svoj maksimum - kazao je Lulić.

Smatra da je veliki hendikep neigranje Bešića, ali vjeruje da reprezentacija posjeduje igrače koji ga mogu zamijeniti.

Za Ervina Zukanovića najvažnije je da su poslije prvog dijela priprema svi zdravi i sposobni, a "Estonija će traži svoje šanse da naprave najbolje kvalifikacije, dok mi moramo igrati svoju igru, biti strpljivi i čekati svoje šanse tokom čitave utakmice".

- Iz prošlih kvalifikacija smo izvukli neke pouke i sada nećemo da gubimo bodove kući. Trebamo startati ozbiljno, u prvoj utakmici uzeti tri boda i nadam se da ćemo u tome uspjeti - optimističan je Zukanović.

Reprezentacija će u suboti u nedjelju obaviti po dva treninga, a u ponedjeljak jedan na stadionu Bilino polje.

Utakmica protiv Estonije na rasporedu je u utorak na stadionu Bilino polje u 20.45.


(FENA)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.