20.9.2016. 15:26
0
Yaya Toure odlučio završiti reprezentativnu karijeru
Yaya Toure (33), vezni fudbaler Manchester Cityja, odlučio je završiti reprezentativnu karijeru. Toure je u dresu reprezentacije Obale Slonovače debitovao 2004. godine, a posljednju utakmicu je odigrao u martu ove godine, javlja Anadolu Agency (AA).

"Postoje odluke koje je teško donijeti. Međutim, moram predati palicu mlađim generacijama. Nakon 14 godina igranja na svim nivoima za 'slonove', moja avantura sa Obalom Slonovače došla je do kraja. Zahvaljujem se svim navijačima", poručio je Toure u današnjem saopštenju.

Toure se ove sezone nalazi u nemilosti Josepa Pepa Guardiole, novog menadžera Manchester Cityja. Od početka sezone upisao je samo jedan nastup, u to u revanšu kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Steaue. Kasnije nije uvršten u tim za grupnu fazu.

Toure je u City stigao 2010. godine i prethodnih sezona bio je jedan od ključnih igrača tima. Za "građane" je odigrao 266 utakmica u svim takmičenjima i postigao 75 golova. Reprezentativnu karijeru će zaključiti sa 102 nastupa i 19 golova. Najveći uspjeh sa Obalom Slonovače ostvario je prošle godine kada je kao kapiten došao do naslova šampiona Afrike.

(Anadolu Agency)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.