12.10.2016. 10:09
0
Tumbaković poslije pobjede Crne Gore u Danskoj: Nije bilo ljepote, ali smo ispunili cilj
Ljubiša Tumbaković, selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore niti je mogao, niti je želio sakriti zadovoljstvo nakon sinoćnje velike pobjede njegovih izabranika u Kopenhagenu protiv Danske, rezultatom 1:0. Nakon utakmice Tumbaković je naglasio da možda nije bilo ljepote u igri Crnogoraca, ali je dodao da cilj opravdava sredstva.

Crna Gora je nakon tri kola lider grupe “E” sa sedam bodova, koliko ima i drugoplasirana Poljska. Podatak da su primili samo jedan gol u tri utakmice sa Rumunijom i Danskom u gostima, te Kazahstanom kući, najbolje pokazuje kakvu je disciplinu u igru donio iskusni srbijanski trener.

“Izuzetno teška utakmica. Poslije dvije dobre utakmice u Kopenhagenu željeli smo da zadržimo rezultatski kontinuitet. Znali smo da je Danska talentovan tim i da moraju da pobijede. Zato nam je bilo lakše postaviti taktiku. Nismo žurili, prvo poluvrijeme smo korektno odigrali. U drugom smo se spontano povukli. Protivnik je ubacio visoke igrače, ali smo se izborili sa takvom situacijom i zasluženo pobijedili“, kazao je Tumbaković.

Tumbaković je naglasio da je presudila dobra organizacija u odbrani, disciplina, te borben i profesionalan odnos prema igri. 
Autori pobjedničkog gola bili su Stevan Jovetić koji je fenomenalno “promiješao“ dansku odbranu, a zatim je prebacio i uposlio Fatosa Bećiraja koji je sjajno reagovao i lobovao istrčalog Kaspera Schmeichela. Bilo je to u 32. minuti utakmice, a u nastavku su se Crnogorci uspjeli odbraniti.

Poredak grupe “E“: Crna Gora, Poljska po sedam, Rumunija pet, Danska tri, Kazahstan dva i Armenija bez bodova. 

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.