25.10.2016. 14:01
0
Watford pod istragom, Stršljenovi ostaju bez bodova u Premier ligi?
Engleski nogometnei premijerligaš Watford nalazi se pod istragom zbog optužbe da je falsifikovao finansijski status.

Britanski dnevnik "Telegraph" tvrdi da posjeduje dokaze da je Watford poslao lažno stanje kako bi od banke dobio garanciju za sedam miliona funti, u vrijeme kada je klub preuzimao Gino Pozzo pred sezonu 2014/2015.

Watford je prošle sezone izborio plasman u Premijer ligu, a ukoliko se utvrdi krivica "stršljenovi" bi mogli da budu kažnjeni oduzimanjem bodova, prenosi B92.

"Telegraph" tvrdi da "fabrikovani" dokumenti pokazuju da je holding kompanija koja je vlasnik Waotforda (Hornets Investmend Ltd) imala dovoljno sredstava da dobije spomenutu bankarsku garanciju koja joj je omogućila preuzimanje kontrole nad klubom.

Ovaj list ipak ističe da nema indikacija da je Pozzo lično znao za postojanje pisma ili da  je on autor.

Waotford je trenutno deveti u Premijer ligi sa 12 bodova iz devet utakmica, sedam manje  od pozicije koja vodi u Evropu, a pet od zone ispadanja.

(Fena)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.