30.10.2016. 15:03
1
Uvjerljiva pobjeda Sarajeva protiv Čelika
Nogometaši Sarajeva na Koševu su pobijedili ekipu Čelika sa 4:0 (2:0) u 14. kolu BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Strijelci za petu pobjedu "Bordo" tima ove sezone bili su Anel Hebibović u 12., Nermin Crnkić u 27. i 72.  i Mersudin Ahmetović u 58. u minuti. 

Nogometaši Sarajeva od samog početka susreta krenuli su agresivno ka golu Zenična, što je rezultiralo ranim vodstvom već na otvaranju utakmice. 

Nakon  loše reakcije golmana Zeničana Ružića, Hebibović se najbolje snašao pred protivničkim golom i sa oko šest metara loptu glavom poslao u gol.

Rezultat je povećao Crnkić, koji je dobro prihvatio ubačenu loptu Hodžića,  te sa vrha  peterca matirao Ružića.

Do kraja prvog poluvremena ekipa trenera Mehmeda Janjoša imala je još tri izglednije prilike da poveća vodstvo, ali je pokušaje   Ahmetovića i Crnkića uspješno zaustavio golman Zeničana.

U drugom dijelu rezultat je povećao Ahmetović, koji je na asistenciju Hebiboviću,  sa  10-ak metara pogodio gol Čelika.

Konačan rezultat za ubjedljivu pobjedu Sarajeva drugim pogotkom postavio je Crnkić, nakon odličnog kontranapada i dodavanja Duljevića.

(FENA) 

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.