9.11.2016. 14:34
0
Snijeg prekrio trening centar NSBiH, reprezentativci trenirali u "balonu"
Planirani poluradni dan u Trening centru NFSBiH osvanuo je okićen novembarskim snježnim pokrivačem, ali to nije omelo najbolju nogometnu selekciju BiH, koja je trenirala u zagrijanom prostoru pod okriljem "balon terena".

U istom prostoru s novinarima družili su se pomoćni trener Dragan Perić i Ervin Zukanović, nakon čega je snimateljima i fotoreporterima bilo omogućeno da snime dio treninga.

Dragan Perić nije imao konkretan odgovor u vezi s trenutnim statusom Seada Kolašinca, koji još nije došao na pripreme nacionalnog tima.

-Obaveza igrača bi bila da dođu i da ih naš medicinski tim pregleda, ali vjerujemo i medicinskim timovima iz klubova gdje naši igrači igraju. Nadamo se da će Kolašinac doći, ako se nešto nije iskomplikovalo - kazao je Perić.

Za njega dolazak prvog snijega u Zenicu nije bilo iznenađenje, jer "sve smo predvidjeli, ne može nas ništa iznenaditi".

-Radimo i uradit ćemo sve što smo zamislili. Igrači rade odlično i dobro je raditi s ovakvim momcima koji imaju pozitivan odnos. Ima manjih pritisaka vezano za utakmicu, koja je važna za obje reprezentacije, ali naši reprezentativci navikli su se nositi i s većim pritiscima od Grčke - istakao je Perić.

Da je atmosfera u ekipi povoljna naglasio je i Ervin Zukanović, koji nije krio zadovoljstvo pripremama i atmosferom u Zenici.  

-Treći dan smo ovdje i atmosfera u timu je veoma dobra. Evo danas zbog snijega ne možemo vani trenirati na terenu, ali ćemo već sutra imati bolje vremenske uslove kako bismo uradili vanjske pripreme i završni trening. Utakmica s Grčkom će biti teška, jer obje ekipe traže bodove i bit će neizvjesno za to drugo mjesto u grupi. Raspoloženje igrača utječe na reprezentaciju i nadam se da ćemo tako nastaviti - rekao je Zukanović.

Za njega je važno da nastupe i djeluju kao ekipa, i da ukoliko sve bude prema planu, očekuje pobjedu, iako neriješen ishod neće biti neuspjeh za Zmajeve.

(Fena)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.