9.11.2016. 19:00
1
Nevjerovatni Messi pokrenuo raspravu: Hoće li "oteti" Zlatnu loptu Ronaldu?
Dvosedmičnu pauzu tokom koje će odmjeriti snage s najvećim rivalom na reprezentativnoj razini, Lionel Messi dočekuje u sjajnoj formi.

U zadnjih devet utakmica za Barcelonu Argentinac je zabio 13 golova i četiri puta asistirao. Režirao je preokret u Sevilli, a gol kojeg je postigao za anuliranje prednosti domaćih bio mu je 500. u dresu Barce što je nevjerojatan podatak s obzirom da mu je tek 29 godina.

Strašna statistika i partije koje pruža pokrenule su rasprave oko toga kome će otići Zlatna lopta.

Osvajanjem Lige prvaka s Realom i Europskog prvenstva s Portugalom u glavnog se favorita prometnuo Cristiano Ronaldo, koji u posljednje vrijeme nije tako ubojit kao Messi.

Kako se godina bliži kraju, Messi je sve bolji i bolji dok navijači Reala čekaju da i Ronaldo "eksplodira" u potpunosti.

Ronaldovi trofeji veći, Messijeve brojke ubitačnije

Nema sumnje da Ronaldova Liga prvaka i Euro (uz Superkup Europe) imaju  veliku težinu, veću od Messijevih trofeja u ovoj godini (Primera, Kup kralja, Superkup Španije), ali kako se ovdje radi prvenstveno o individualnoj nagradi, nije "za baciti" teza kako bi nagrada trebala pripasti Messiju.

Argentinac je zabio najviše golova u ovoj godini (zasad je na 51, Ronaldo na 44), ima najviše asistencija (29 naspram Ronaldovih 15), a u usporedbi s Portugalcem češće je zabijao iz slobodnih udaraca, driblao i kreirao više šansi suigračima.

Messijev suigrač Gerard Pique smatra da ne bi trebalo biti dileme oko toga tko će biti laureat.

"Da se Zlatna lopta zaista dodjeljuje najboljem nogometašu na svijetu, Leo bi ju dobio za svaku godinu od 2009. na ovamo. On je druga nivo", napisao je Pique na svom Twitteru.


(Goal.hr/Admir Oručević)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.