20.11.2016. 20:17
1
Vječiti istanbulski derbi: Sa dva gola Van Persieja Fenerbahce savladao Galatasaray
Uporedo s borbom na terenu, večerašnji istanbulski derbi specifičan je i po tome što su nakon pet godina sa tribina obje ekipe imale veliku podršku svojih navijača. Naime, nedavno je turski Ured za sigurnost sporta ukinuo petogodišnju zabranu prisustvovanja gostujućih navijača na istanbulskim derbijima

U okviru 11. kola turske fudbalske Spor Toto Super lige večeras je na stadionu “Ulker“ u Istanbulu Fenerbahce rezultatom 2:0 savladao najljućeg gradskog rivala Galatasaray.

Igrači su na teren izašli sa transparentom “Nećemo zaboraviti 15. juli“ i tako na simboličan način podržali turski narod i državu, a osudili neuspjeli pokušaj julskog vojnog udara kojeg je teroristička organizacija FETO izvela u Turskoj.

Iako je gostujući tim Galatasaray u prvoj polovici prvog poluvremena imao blagu dominaciju i veći posjed lopte na terenu, igrači Fenerbahcea su u napadu i prijetnjama na gol bili dosta konkretniji.

U posljednjim trenucima prvog poluvremena domaćin je uspio steći važnu prednost, a u strijelce se upisao jedan od ponajboljih pojedinaca meča i holandski fudbalski as Robin van Persie.

I u drugom poluvremenu viđena je velika borba na terenu sa obje strane, a predvođeni još jednim holandski asom Wesleyem Sneijderom, igrači Galatasaraya su imali bolji posjed lopte, ali bez konkretnih prijetnji po gol Fenerbahcea.

Za konačnih 2:0 gol je ponovo postigao raspoloženi Van Persie koji je majstorski realizirao kazneni udarac sa 11 metara.


Navijači oba tima znali su iskoristiti pruženu priliku i na tribinama su stvorili spektakularnu atmosferu i u konačnici opravdali povjerenje nadležnih organa koji su odustali od zabrane za gostujuće navijače.

Derbi je protekao uz pojačane mjere sigurnosti u Istanbulu i do sada nisu zabilježeni incidenti.

 Nakon 11 utakmica Fenerbahce se nalazi na terećem mjestu tabele turske Super lige sa osvojenim 21 bodom, dok Galatasary na petom mjestu ima bod manje.


(Anadolu Agency)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.