7.1.2017. 15:57
0
Tuka i Petrušić najuspješniji atletičari BiH u prošloj sezoni
Na posljednjoj sjednici Upravnog odbora Atletskog saveza BiH donesena je odluka o dodjeli priznanja najuspješnijim atletičarima u svim kategorijama, najuspješnijem treneru i najuspješnijim klubovima na osnovu ostvarenih rezultata u 2016. godini.

Najuspješniji atletičar u kategoriji seniora je Amel Tuka (AK Zenica), a seniorka Mladena Petrušić (AK Glasinac).

U kategoriji juniorki priznanje je dobila Nikolija Stanivuković (Borac), a kod juniora Stefan Ćuković (Slavija). Najuspješniji mlađi junior je Nermin Štitkovac (Sarajevo), a u ženskoj konkurenciji Mediha Salkić (Doboj Istok).

Giovanni Ghidini proglašen je najboljim trenerom, najuspješniji ženski klub je Borac, a muški AK Zenica.

Specijalna priznanja za ostvarene norme i rezultate na međunarodnim takmičenjima će dobiti Hamza Alić, Kemal Mešić, Mesud Pezer, Lucija Kimani, Gorana Cvijetić, Tanja Marković, Dejan Mileusnić, Rusmir Malkočević, Osman Junuzović, Belmin Mrkanović i Sara Lučić.

Osim njih, takmičarima i takmičarkama koji su postavili nove rekorde na otvorenim takmičenjima i u dvorani bit će uručene posebne diplome. 

Dodjela priznanja i diploma će biti upriličena na prvoj narednoj sjednici Skupštine Atletskog saveza Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Atletskog saveza BiH.

(Fena) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.