21.1.2017. 10:00
0
Tottenhamu itekako "paše" Manchester City, Eriksen im redovno zabija golove na Etihadu
Derbi 22. kola engleske Premier lige večeras će se igrati na stadionu Etihad gdje će se sudariti Manchester City i Tottenham Hotspur.

Piše: Haris Ahbabović

Sudar Pepa Guardiole, koji je nedavno najavio odlazak u penziju nakon posla u Manchesteru, i Mauricija Pochettina koji važi za jednog od najperspektivnijih menadžera na Otoku, te za kojeg brojni vole reći da ima fudbalsko shvaćanje kao Alex Ferguson.

Tottenhamu ove sezone ide sjajno. Trenutno su drugi sa sedam bodova manje od Chelseaja, kojeg su lako pobijedili prije nekoliko sedmica. Manchester City je furiozno otvorio sezonu, ali je sada u velikim problemima, pa se četa Pepa Guardiole nalazi tek na petom mjestu.

Evo nekoliko zanimljivih činjenica o ovom derbiju:

- Manchester City je slavio u posljednjih pet od šest utakmica protiv Tottenhama na stadionu Etihad. Jedini poraz su upisali u februaru prošle godine.

- Jedino je Chelsea ostvario više pobjeda na Etihadu od Tottenhama. Chelsea je pobijedio sedam puta, a Mamuze su slavile u šest navrata.

- Tottenham je dobio posljednje tri utakmice protiv Manchester Cityja. Zadnji put su nešto slično napravili prije sedam godina, kada su ostvarili četiri pobjede zaredom protiv Građana.

- U zadnjih devet susreta ova dva tima, Manchester City je Tottenhamu zabio 28 golova. Ipak, u posljednja četiri duela City je postigao svega tri gola protiv Tottenhama.

- Christian Eriksen je postigao barem jedan gol na svakoj utakmici Cityja i Tottenhama koju je do sada odigrao na Etihadu.

- Pep Guardiola je do sada izgubio pet utakmica u Premieshipu. To mu se nikada nije dogodilo da u jednoj sezoni sa Barcelonom ili Bayernom izgubi toliko utakmica. Treba dodati da smo tek na pola sezone.

- Tottenham je slavio na posljednjih šest ligaških utakmica. Imaju šansu da izjednače seriju od sedam uzastopnih pobjeda koja datira iz daleke 1967. godine.

- Kevin de Bruyne (Man. City) i Christian Eriksen (Tottenham) su najbolji asistenti ove godine u Premier ligi.

- Posljednjih 10 golova Tottenhama su zabijali samo Harry Kane i Dele Alli (obojica po pet golova).

- Hugo Lloris je do sada na tri utakmice protiv Građana na Etihadu primio čak 11 golova.

Sastavi koji se očekuju večeras:

Manchester City: Bravo, Sagna, Otamendi, Stones, Kolarov, Toure, Zabaleta, Sterling, Silva, De Bruyne i Aguero.

Tottenham: Lloris, Davies, Dier, Alderweireld, Walker, Wanyama, Dembele, Rose, Eriksen, Alli i Kane.

Utakmica između Manchester Cityja i Tottenhama se igra večeras na Etihad stadionu u Manchesteru sa početkom od 18 sati i 30 minuta.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.