27.1.2017. 20:14
0
Nogomet - Kadeti BiH završili priprema u Čitluku
Kadetska nogometna reprezentacja Bosne i Hercegovine (U17) danas je u Čitluku završila četvorodnevne pripreme u sklopu kojih je odigrala i dvije kontrolne utakmice.

Selektor Sakib Malkočević je zadovoljan zalaganjem mladih igrača. 

- Momci su svjesni da su pred njima zahtjevne kvalifikacije i radili su veoma kvalitetno. Bilo je tu i nekih novih igrača, od kojih su bar trojica pokazali da se na njih može ozbiljno računati i tako smo još više pojačali konkurenciju za tim. Do elintog kruga kvalifikacija ćemo odigrati nekoliko prijateljskih utakmica gdje će se iskristalisati kojih će 18 fudbalera nastupati na turniru - kazao je Malkočević.

U elitnoj rundi kvalifikacija za evropsko prvenstvo kadeti BiH će od 23. do 28 marta igrati na turniru  Sedme grupe protiv selekcija Engleske, Slovenije i Češke. 

- Manje od dva mjeseca je ostalo do mečeva elitne runde i mi već uveliko pratimo naše protivnike. Prema onome što smo vidjeli Engleska ima zaista jaku ekipu i oni će biti favoriti u grupi, a mi, Slovenija i Češka ravnopravno konkurišemo za drugo mjesto. Bit će teško, ali nastojaćemo da ponovimo uspjeh prethodne generacije - kazao je Malkočević.


(Fena)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.