15.4.2017. 21:14
0
Bez pobjednika u gradskom derbiju
Fudbaleri Željezničara su u okviru 4. kola Lige za prvaka remizirali sa Sarajevom 0:0.
Već u trećoj minuti prva prilika. Hebibović je ubacio, Ahmetović snažno šutirao, a Kjosevski sjajno odbranio. U četvrtoj minuti M. Stevanović odigrava povratni pas do Lendrića čiji udarac sigurno brani Pavlović. U 11. minuti isti akteri u dobroj prilici. Stevanović dodaje do Lendrića koji se malo spetljao, potom šutirao, ali je Pavlović uhvatio loptu. Samo minutu nakon toga velika prilika ponovo za Lendrića. Iskosa je išao prema golu Sarajeva, driblingom se oslobodio Novakovića, ali u posljednjem trenutku Mihojević blokira udarac najboljeg strijelca Premijer lige.

Ivetić je u 14. minuti zamijenio povrijeđenog Rustemovića. U 22. minuti Radinović je zaradio žuti karton nakon prekršaja nad Duljevićem. Velika prilika za Plave i u 29. minuti. M. Stevanović je izborio za loptu, ubacio, a Crnov sa deset metara glavom šutira pored gola. Dvije minute poslije ekspresna kontra Sarajeva, a ubačaj Duljevića u posljednji trenutak izbacuje Kerla. Minut poslije ponovo gosti prijete. Duljević je sa 30 metara snažno šutirao, lopta išla pod prečku, ali je paradom Kjosevski spasio naš gol.

Crnov je u 35. minuti odlično ubacio, ali ipak Lendrić nije uspio glavom snažnije šutirati da bi zaprijetio golu Sarajeva. Tri minute poslije udarac Duljevića sa 30 metara odlazi pored gola. Sarajevo je u 41. minuti propustilo ogromnu šansu. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

Bogičević u 49. minuti nakon ubačaja iz kornera Zebe glavom šutira preko gola. U 58. minuti odlična prilika za Želju. Zeba je ubacio iz konera, M. Stevanović volej udarcem šutira, a Pavlović sjajno odbranio. Dvije minute poslije Crnkić glavom šutira preko gola. Crnova je u 62. minuti zamijenio Zakarić. Sarić je u 64. minuti dobio žuti karton. U 67. minuti Zeba ubacuje iz prekida, Kerla skače i glavom šutira malo pored gola gostiju.

Radinovića je u 71. minuti zamijenio Marković. U 77. minuti je Željo ostao s igračem manje. Kerla je nakon igranja rukom zaradio drugi žuti karton. Nakon slobodnog udarca udarac Ivetića sjajno brani Kjosevski. Minutu poslije Hebibović snažno šutira, Kjosevski ponovo spašava naš gol. Zebu je u 80. minuti zamijenio Osmanković. Sarajevo ponovo prijeti u 83. minuti, ovaj put udarac Hebibovića iz kaznenog prostora odlazi preko gola.

Ivetić i Stanić su u 86. minuti dobili žute kartone. Hebibovića je u 89. minuti zamijenio Lelić. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Uskoro vam donosimo više informacija sa gradskog derbija.
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.