17.5.2017. 17:02
1
Jučer se raspravljalo o rekonstrukciji i izgradnji novog stadiona "Asim Ferhatović Hase"
Na inicijativu načelnika Općine Centar Sarajevo Nedžada Ajnadžića jučer je u Olimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine (OK BiH) održan sastanak o temi rekonstrukcije ili izgradnje novog stadiona ''Asim Ferhatović - Hase'' (stadion Koševo).

Sastanku su prisustvovali čelnici OK BiH, Fudbalskog kluba Sarajevo i Atletskog saveza BiH, saopćeno je iz Olimpijskog komiteta BiH.

U diskusiji su izneseni modeli realizacije projekta kao i želje nekolicine potencijalnih investitora, dok bi se na narednom sastanku modeli realizacije definirali, kako bi u ovoj godini sve nejasnoće korisničkih subjekata dogovorno bile riješene, te se stvorili uvjeti potencijalnim investitorima za neometanu realizaciju projekta.

Osnovni cilj rekonstrukcije ili izgradnje stadiona ''Asim Ferhatović - Hase'' je adekvatno zbrinjavanje i unapređenje kapaciteta svih sportskih i namjenskih korisnika stadiona, a u skladu sa zahtjevima investitora u cilju samoodrživosti i profitabilnosti stadiona.

Sastanku su prisustvovali predsjednik OK BiH Marijan Kvesić, potpredsjednici Siniša Kisić i Izet Rađo, te generalni sekretar Said Fazlagić, načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i njegov savjetnik Mustafa Resić, direktorica Centra za sport i rekreaciju Jasmina Polić i Muhamed Alaim.

Ispred Atletskog saveza BiH sastanku su nazočili predsjednica Đurđića Šišulj, potpredsjednik Suad Kaknjo, generalni sekretar Milan Pedalo, dok su FK Sarajevo predstavljali predsjednik odbora direktora Alen Hujić, generalni sekretar Mirza Hadžić i Anela Potura, zadužena za marketing i komunikacije.

(Fena / Haris Ahbabović)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.