26.5.2017. 14:30
0
Baždarević objavio spisak Zmajeva: Pametnom igrom do dobrog rezultata
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine devetog juna će na stadionu Bilino polje u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine odmjeriti snage sa reprezentacijom Grčke. Selektor Baždarević danas je objavio spisak fudbalera pozvanih za ovaj susret, piše Patria.

Golmani: Begović, Šehić, Pirić.

Odbrana: Bičakčić, Šunjić, Cocalić, Zukanović, Dumić, Pavlović, Memišević, Vranješ.

Vezni red: Pjanić, Cimirot, Prcić, Stevanović, Višća, Vršajević, Milićević, Krunić, Medunjanin, Bešić, Lulić, Jajalo.

Napadači: Bajić, Ibišević, Hodžić, Kodro, Džeko. 

Baždarević je kazao da još uvijek ima igrača koji su upitni za utakmicu.

- Danas ćemo znati šta je s Milićevićem. Na nama je da u ovih sedam, osam dana nađemo optimalnu formu za utakmicu. Nadam se da ćemo odraditi najbolje pripreme i da ćemo dočekati u dobrom stanju Grčku. Vidjeli smo protiv Belgije jednu novu Grčku u odnosu na onu s kojom smo mi igrali. Jednom pametnom igrom možemo doći do dobrog rezultata - kazao je Baždarević.

On je istakao da će nedostajati Sead Kolašinac koji je u najboljoj formi u životu.

- Tražit ćemo soluciju u ovim igračima što imamo, jer ne smijemo dozvoliti improvizaciju u ovakvoj utakmici. Moramo odigrati jednu strpljivu pametnu utakmicu u kojoj ne smijemo srljati. Šanse su još uvijek realne i otvorene i za prvo i drugo mjesto. Sudbina je u našim rukama. 

Spisak je objavio i selektor mlade reprezentacije Vinko Marinović. Mladu reprezentaciju očekuje utakmica protiv Švicarske. 

Na spisku se nalaze; Nemanja Trkulja (Borac Banja Luka), Goran Karačić (Adana), Azir Muminović (Sloboda Tuzla), Kerim Memija (Vejle), Eldar Čivić (Slovačko), Advan Kadušić (Sarajevo), Marko Mihojević (Sarajevo), Stjepan Radeljić (Stuttgart), Darko Todorović (Sloboda Tuzla), Besim Šerbečić (Radnik Bijeljina), Kemal Osmanković (Željezničar), Ajdin Hrustić (Groningen), Ajdin Redžić (Krupa), Amir Hadžiahmetović (Konyaspor), Luka Menalo (Široki Brijeg), Nemanja Anđušić (Sarajevo), Amer Gojak (Dinamo Zagreb), Nikola Dujaković (Krupa), Ćazim Suljić (Crotone), Stjepan Lončar (Široki Brijeg), Dženis Beganović (Metalleghe), Mićo Kuzmanović (Mladost DK), Almir Aganspahić (Mladost DK), Adnan Osmanović (Olimpic) i Ermedin Demirović (Leipzig).

Utakmica između Švicarske i BiH igra se 13. juna.


(Patria/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.