12.7.2017. 21:05
0
Zrinjski poražen od Maribora
Mostarci su odlično otvorili meč. Već u četvrtoj minuti Jović je šutirao, a Rajčević dobro reagovao. Dobra igra s početka nagrađena je kaznenim udarcem u desetoj minuti za Plemiće koji je izborio Bilbija. Ipak, jedan od najboljih fudbalera Zrinsjkog pogodio je samo stativu te tako propustio priliku dovesti svoju ekipu u vodstvo.

Zrinjski nije prestao s napadima, te je Stojkić u 13. minuti pokušao iz slobodnog udarca, no Handanovič je odbranio njegov udarac. Prvu veliku priliku na meču za goste iz Slovenije imao je Hotić, ali je njegov udarac glavom otišao pored gola. 

Nakon toga uslijedio je mirniji period igre, a pred kraj prvog poluvremena Zrinjski je opet krenuo prema golu Maribora pokušavajući stići do vodstva, a u takvoj igri ostavili su puno prostora u odbrani što su Slovenci iskoristili i pogotkom Zahovića stigli u prednost od 0:1.

Odmah na početku drugog poluvremena Zrinjski je imao priliku stići do poravnanja, ali je Jović šutirao pored gola. Nakon toga uslijedio je malo mirniji tempo utakmice s puno prekršaja na sredini terena, a u takvoj igri drugi žuti karton, odnosno crveni dobio je Vrhovec te posljednjih 20-ak minuta ostavio Maribor s igračem manje.

Zrinjski je s igračem više pokušao odmah stići do poravnanja, međutim Maribor se dosta dobro branio. Ipak, nagrada za odličnu igru stigla je u 89. minuti kada Kajkut asistira Ognjenu Todoroviću, koji koristi grešku odbrane Maribora i pogađa za 1:1.

Kada su svi očekivali potpunu ofanzivu Zrinjskog kako bi stigli čak i do pobjede, na drugoj strani Stojkić je napravio kazneni udarac, a Tavares pogađa za pobjedu Maribora, prenosi Oslobođenje.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.