19.8.2017. 19:32
1
Bravo momci: Bosna i Hercegovina se plasirala u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u košarci!
Košarkaška selekcija BiH plasirala se u drugu rundu kvalifikacija nakon pobjede protiv reprezentacije Armenije u Yerevanu rezultatom 83:66.

Piše: Haris Ahbabović

Naš nacionalni tim, kojeg je u ovoj utakmici sa klupe predvodio Mensur Bajramović zbog bolesti Duška Vujoševića, je sjajno izgledao gotovo tokom cijele utakmice.

Reprezentacija BiH je imala prednost u većem dijelu meča. U trećoj dionici smo imali 13 poena prednosti, ali smo ih ispustili pa smo na kraju treće četvrtine imali prednost od tri koša.

Ipak, naš tim je odigrao fantastičnu posljednju dionicu u Yerevanu, pa smo na kraju  apsolutno zasluženo slavili i tako ostvarili četvrtu pobjedu u ovim pretkvalifikacijama. Posljednju dionicu naši momci su dobili sa nevjerovatnih 18:4.

Naša ekipa je okončala kvalifikacije na omjeru 4:2.

Najbolji u redovima našeg tima su bili Musa sa 21 poenom, te Tomić sa 16 koševa i Atić sa 15 poena. Najbolji u redovima domaće selekcije su bili Boatright sa 22 poena i Chrabascz sa 12 koševa.

Podsjećanja radi, u drugu rundu kvalifikacija iz ove grupe su se plasirale BiH i selekcija Švedske.

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.