31.8.2017. 22:40
7
Zmajevi pred Kipranima izgledali kao pilići: Kipar preokrenuo rezultat i posramio BiH
Mehmed Baždarević Kipranima je suprostavio formaciju 4-4-2, sa Edinom Džekom i Vedadom Ibiševićem isturenim u vrhu napada, ali na oko ofanzivna formacija, nije na terenu to pokazala.

Nakon početnog ispitivanja snaga, Zmajevi su do kraja prvog poluvremena više sretno nego spretno došli do vodstva od 2:0, preosi Avaz. 

Prvo je u 33. minuti Toni Šunjić nekako pospremio loptu u mrežu Constantinosa Panayia nakon kornera Miralema Pjanića. Minutu prije odlaska na odmor, u strijelce se upisao i Edin Višća, pa se na odmor otišlo sa pristojnom prednošću BiH od 2:0. 

Međutim, iako su mnogi već upisali pobjedu Zmajeva, u nastavku se sve raspalo kao kula od karata. Već na samom početku drugog poluvremena Kipar je napao gol Asmira Begovića, a pritisak domaćina unio je pravu pometnju u odbranu i vezni red izabranika selektora Mehmeda Baždarevića. 

Panika u zadnjoj liniji rezultirala je golom Kipra u 65. minuti, a strijelac je bio Demetris Christofi. Domaći se nisu ni prestali radovati zbog gola, a uslijedio je drugi, pa je BiH u 67. minuti primila i drugi gol. 

Katastrofalna igra reprezentacije BiH nastavila se i nakon drugog primljenog gola, a obično za takvu igru stigne kazna, a Zmajevi su do sada trebali naučiti da njih kazna za kukavičku i slabu igru jako rijetko zaobiđe. Nije ih zaobišla ni večeras na Kipru, pa je Pieros Sotiriou pogodio za potpuni preokret Kipra i vodstvo od 3:2. 

Sve u svemu, katastrofalan nastup reprezentacije BiH večeras na Kipru ostavio je Zmajeve dosta daleko od plasmana na SP u Rusiji, a Baždarević se sada mora dobro zapitati gdje je sve pogriješio večeras. 

Kao prvo, "izmišljanje" pozicije Vedadu Ibiševiću, koji tokom cijele svoj karijere igra klasičnog napadača, dok u reprezentaciji BiH uglavnom igra na nekoj poziciji krilnog napadača, na kojoj je neprimjetan. Kao što je bio večeras.

(Merima Druškić)

7
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.