14.10.2017. 12:40
3
Džemal Hadžiabdić kandidat za selektora reprezentacije BiH
Jedan od najboljih igrača BiH svih vremena Džemal Hadžiabdić jedan je od kandidata za nasljednika Mehmeda Baždarevića na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Izvor blizak Hadžiabdiću potvrdio je za novinsku agenciju Patria da će se legenda mostarskog Veleža kandidovati za mjesto selektora. 

- Hadžiabdić će se kandidovati za mjesto selektora. Naš stručnjak je svjestan aktuelne situacije u Savezu, finansije mu nisu prioritet. Preuzimanje reprezentacije je veliki izazov u karijeri za njega, jer smatra da reprezentacija BiH ima izuzetno kvalitetne igrače koji mogu ostvariti daleko bolje rezultate od trenutnih i u tome vidi motiv za kandidaturu - kaže naš izvor. 

Džemal Hadžiabdić rođen je u Mostaru 25. jula 1953. godine, a za Velež je odigrao 217 utakmica. Iz Mostara je otišao u engleski Swansea City za koji je od 1980. do 1983. godine odirao 105 utakmica. Za reprezentaciju nekadašnje Jugoslavije odigrao je 20 utakmica. 

Mnogi ga smatraju jednim od najboljih, ako ne i najboljim, lijevim bekom u historiji bivše države. 

Već 25 godina radi kao trener u Kataru i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. S dosta uspjeha vodio je brojne ekipe iz ovih zemalja, a bio je i selektor Katara.

U augustu 2015. godine bio je imenovan za selektora Iraka, ali je odustao od posla prije formalnog preuzimanja reprezentacije. 

U Mostaru je poznat pod nadimkom Čorbo, dok ga u arapskom svijetu zovu Jamal Haji.


(Patria/Admir Oručević)

3
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.