21.10.2017. 19:00
0
Sloboda poražena od Širokog Brijega i nastavlja rasprodaju bodova na Tušnju
Nogometaši tuzlanske Slobode još jednom su ostali bez bodova na domaćem terenu. Ovoga puta poraženi su u 12. kolu Premijer lige od Širokog Brijega rezultatom 0:3 (0:2).

Iako je trener Slavko Petrović izjavio da je dobro "skautirao" igru Širokobriježana, te da će pokušati iskoristiti njihove mane, ništa od obećanog nije realizovano, a „crveno-crni“ su djelovali nemoćnije nego na prethodnim utakmicama. 

Istina, Sloboda je prva stvorila par izglednih prilika od kojih najbolju nije u 4. minuti realizovao Sulejman Krpić, šutirajući sa 6-7 metara glavom preko prečke. 

Dvije minute kasnije Široki je propustio prvu šansu. Luka Menalo se našao sam pred golmanom Tuzlaka koji je otišao „u prazno“, a loptu koja je išla ka mreži, izbacio je u korner Aleksandar Ignjatović.

Ipak, u 8. minuti zatresla se mreža domaće ekipe, a Menalo je ispravio malopređašnji propust. Nakon kornera primio je loptu pokraj „uspavanog“ Darka Todorovića i bez poteškoća je zatresao mrežu – 0:1.

Rastrčani Širokobriježani mogli su u 15. minuti povisiti vodstvo, nakon „penala“ koji je skrivio Milan Ćulum, ali udarac sa 11 metara Dine Čorića pročitao je i zaustavio golman Slobode.

U 36. minuti dva puta je Muminović odlično intervenirao i spriječio Menala da se po drugi put upiše u strijelce.

Na odmor se otišlo rezultatom 0:2, nakon akcije u kojoj je Dejan Čabraja na lijevom krilu pretrčao Ismara Hairlahovića i Ignjatovića i potom poslao loptu u suprotni kut nemoćnog Muminovića.

Ulazak u drugom poluvremenu Adnana Salihovića umjesto Ćuluma i Edisa Smajića umjesto Dine Zilkića, donio je nešto agresivniju igru Slobode, ali i dalje bez veće opasnosti po gol gosta Luke Bilobrka.

Nisu se posebno trudili ni igrači trenera Gorana Sablića, koji su bez puno muke sačuvali pobjedu, ali su u 86. minuti potvrdili zasluženu pobjedu, nakon brze kontre koju je u gol pretvorio Ivan Baraban – 0:3.

Sloboda je tako doživjela peti poraz u šest susreta na Tušnju i sada je već sigurno da će se u nastavku prvenstva boriti za opstanak, mada su uoči početka sezone najavljivali Ligu za prvaka.

(FENA/Merima Druškić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.