13.11.2017. 22:49
0
Nakon 60 godina Mundijal bez Azzura
U revanš susretu baraža za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, Italija i Švedska su odigrale utakmicu bez golove, a zahvaljujući golu iz prve utakmice, Švedska se plasirala u Rusiju, dok Talijani nakon 60 godina propuštaju Mundijal.

Kako smo i očekivali, Talijani su od početka utakmice igrali ofanzivno, dok su Šveđani čuvali mrežu i prednost od jednog gola. Imali su Azzuri mnoštvo prilika da stignu do pogotka, no nije im to polazilo za nogom. 

Pored svih šansi koje su Talijani imali, prvo poluvrijeme je obilježio sudija Lahoz, koji je, prema mišljenju mnogih, oštetio Šveđane za najmanje jedan penal.

U nastavku utakmice, u igru su ušli Belotti i El Shaarawy, s obzirom na to da im je gol bio potreban što prije. Upravo njih dvojica su imali najbolje šanse da postignu pogodak, no sve je bilo bezuspješno.

Pokušavali su Azzuri do kraja, stići barem do produžetaka, no nisu uspjeli pored švedskog bunkera.

(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.