19.11.2017. 13:30
0
Ugledni fudbalski magazin na listu od 100 najtalentovanijih fudbalera uvrstio Bosanca
Ugledni fudbalski magazin Four Four Two u saradnji s Football Managerom napravio je listu 100 trenutno najboljih tinejdžera na svijetu.

Na listi ovog magazina našao se i mladi Bosanac Dženis Burnić, koji je trenutno član Stuttgarta na posudbi iz Dortmunda. Burnić je, istina, omladinski reprzeentativac Njemačke, a trenutno je član U-20 selekcije “Elfa”. No, nije nemoguće da u budućnosti obuče dres “Zmajeva”. Burnić se nalazi na 73. mjestu.

Srbija na listi od 100 najboljih tinejdžera ima tri svoja predstavnika. To su: Mile Svilar, Luka Jović, i Vasilije Janičić, Bijeljinac kojeg je Zvjezdan Misimović pokušao ubijediti da igra za BiH, ali se on na kraju odlučio za Srbiju. Na listi su se našla i dva Hrvata, a to su Josip Brekalo i Lovro Majer.

Listu predvodi Milanov Gianluigi Donnarumma, a potom slijedi Klyian Mbappe, Marcus Rashfoord, Cristian Pulišić, fudbaler hrvatskih korijena koji je odlučio igrati za SAD.


(Patria/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.