2.12.2017. 18:55
0
Musemić pohvalio igru Mujakića
Nogometaši Sarajeva pobijedili su Borac sa 3:0 (2:0) u derbi susretu 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Po izuzetno teškim vremenskim uvjetima nogometaši Sarajeva zabilježili su važnu pobjedu, kojom su  zadržali priključak s vodećim ekipama na tabeli.

Šef stručnog štaba FK Sarajevo Husref Musemić poslije susreta na pres konferenciji pohvalio je zalaganje svojih igrača.

- Kada imate voljni momenat otvorite utakmicu kako treba. To smo vidjeli u ovoj utakmici. Po ovakvom terenu prvo poluvrijeme bilo je odlično, a Hebibović je u finišu efektnim golom zaključio meč. Iznenadio me Mujakić koji je odigrao odlično,  žao mi je što nisam mogao ranije mu dati priliku. U narednoj utakmici protiv Viteza  želimo da osvojimo tri boda i onda će biti vremena za priče, analize i promjenu igračkog kadra - izjavio je Musemić.

Njegov kolega na klupi Borca  Igor Janković kazao je da je Sarajevo zasluženo slavilo.

- Primili smo gol na otvorenju i to je usmjerilo utakmicu. Nismo se mogli oporaviti i Sarajevo je bilo puno bolje. Otišli smo na poluvrijeme sa 2:0,  konsolidovali smo se, ali je falilo snage i potrošili smo se i Sarajevo zasluženo slavi - kazao je Janković.

U posljednjem, 18. kolu ovogodišnjeg dijela sezone nogometaši Sarajeva  10. decembra gostuju u Vitezu,  dok Borac dočekuje Široki Brijeg. 


(Fena/Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.