19.12.2017. 17:45
2
Pismo hrvatskog huligana koje je uputio djevojci uoči derbija između Partizana i Zvezde: Dobit ću malo batina, ali ću ih više dati
Mediji nastavljaju da se bave sa 156. vječitim derbijem i masovnoj tuči koja se desila tokom utakmice između Partizana i Crvene zvezde

Ono što sigurno se zna, a to su potvrdili i zvanični organi Srbije, je da su učesnici incidenta državljani Hrvatske. Svi osumnjičeni za izazivanje haosa na 156. vječitom derbiju prošle srijede su u pritvoru koji im je određen nakon saslušanja u tužilaštvu.

Mediji danima navode ko je organizator nereda, da li je u pitanju novac, droga, prevlast na tribinama, ili nešto sasvim drugo.

Kako se navodi, kao neoboriv dokaz da su Splićani došli na stadion s namjerom da izazovu haos nađen je u hotelskoj sobi jednog od privedenih.

Naime, kod jednog od huligana pronađeno je pismo upućeno njegovoj djevojci. Policija i koja je analizirala pismo smatra da je Ivan pismo napisao iz straha za sopstveni život, jer je znao gdje ide, i ljubavi prema djevojci koju naziva Ljube.

Iz samog pisma isto može da se zaključi da su huligani iz Splita došli sa namjerom da izazovu tuču, a ne turistički, kako je tvrdila supruga jednog od huligana, jer je Ivan Ronald Mišković napisao u pismu:

"Imam opasan, veoma opasan dan zato ti i pišem jer ko zna kako će biti. Dobiću možda malo batina ali ću ih dati više, puno više."


Navodi se da se iz pisma vidi da su huligani bili dobro pripremljeni, jer je mladi Splićanin napisao da se organizovalo njih oko 150 i da su izračunali da će se tući sa njih 600.

A na osnovu konotacije iz pisma jasno je da se Ivan i pomalo boji.

''Malo brinem, ali ne odustajem'',
stoji u pismu, prenosi Kurir.

(Amila Alijagić)
2
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.