25.12.2017. 16:01
0
Danas je jedan od najboljih fudbalera na Planeti, a nekada je putovao po devet sati na trening
Mohamed Salah iza sebe ima ponajbolju sezonu u karijeri. Zajedno sa Harryjem Kaneom je prvi strijelac Premier lige, a ove sezone je najbolji igrač Liverpoola.

Piše: Haris Ahbabović

Ipak, Salahu nije sve išlo u životu kao "po loju". U težim uslovima od uobičajenih jer je na treninge u Egiptu morao putovati i po devet sati dnevno autobusom, a kako direktna linija gradskog busa na tako udaljenoj relaciji ne postoji, morao je presjedati desetak puta kako bi konačno stigao na trening, prenosi N1.

"Prvi klub bio je pola sata udaljen od mog sela u Basyounu, potom sam potpisao za klub iz Tante, ona je bila udaljena sat i pol vožnje pa tek onda u Kairo, koji je četiri pol sata vožnje u jednom smjeru i tako pet dana u sedmici", ispričao je Mohamed Salah.

"Odlazio sam iz škole ranije kako bih stigao na trening, bio sam u školi od sedam do devet, a klub mi je sredio ispričnicu za raniji odlazak jer sam u 14 sati morao biti na treningu".

"U školi sam bio po dva sata dnevno, da nisam uspio kao nogometaš, ne znam što bih sad", otkrio je.

"Želio sam biti netko poseban, fudbal mi je bio prvi izbor, ali nisam znao kako ću to tačno ostvariti. Počeo sam s dna, nisam imao ništa, samo san da postanem neko i nešto", rekao je Mohamed Salah.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.