5.2.2018. 11:54
0
UEFA “Crvenoj zvezdi” oprostila podršku ratnom zločincu Mladiću
Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) je odlučila da se utakmica između Crvene zvezde i CSKA 13. februara igra pred publikom na stadionu “Rajko Mitić”, iako je prethodno zabranila prisustvo gledatelja zbog podrške beogradskih navijača osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću.

“Ponosan sam jer smo uspjeli da dokažemo da Zvezda nije kriva i da zaslužuje da uvijek ima svoje navijače uz sebe. Naši navijači dobro znaju šta je dozvoljeno a šta nije, i pozivam ih da i ubuduće vode računa kako klub ne bi ostao bez njihove velike podrške”, kazao je generalni direktor “Crvene zvezde”, Zvezdan Terzić.

Navijači “Crvene zvezde” su na utakmici Lige Evrope s BATE-om okačili transparent na kojem je pisalo “Hiljadu doživotnih da su ti dali častan Srbin tebe slavi”, posvećen Ratku Mladiću, komandantu Vojske Republike Srpske, koji je 22. novembra prošle godine, dan prije utakmice, osuđen na doživotnu kaznu zatvora za genocid i najteže ratne zločine tokom rata u Bosni i Hercegovini.

Prijavu protiv “Crvene zvezde” je uputila mreža FARE (Football Against Racism in Europe).


UEFA je tada kaznila “Crvenu zvezdu” sa 50.000 eura i jednom utakmicom pred praznim tribinama zbog podrške njihovih navijača osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću tokom susreta u gostima kod BATE Borisova.

“Crvena Zvezda” se žalila na ovu kaznu, a odgovornost za unošenje transparenta, navodno, su preuzeli ruski navijači koji su prisustvovali utakmici.

Čelnici UEFA-e danas su odlučili pomilovati “crveno-bijele”, te će Beograđani imati veliku podršku s tribina na stadionu “Rajko Mitić”.

Također, umjesto 50.000, “Crvena Zvezda” će u kasu UEFA-e uplatiti 30.000 eura, ali i dvogodišnju uslovnu kaznu, što znači da će i za najmanji incident Beograđani igrati pred praznim tribinama.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.