14.2.2018. 22:45
0
Liverpool riješio prolazak u četvrtfinale: ''Petarda'' u golu Porta
U susretu osmine finala Lige prvaka Liverpool je protutnjao Dragao stadionom, gdje su protiv Porta slavili rezultatom 5:0.

Obje ekipe su dosta oprezno ušle u utakmicu, a u 10. minuti Porto je imao prvu priliku, no odbrana Liverpoola je blokirala šut. A onda u 26. minuti Liverpool dolazi do prvog gola, a strijelac je bio Mane. Samo tri minute kasnije Salah udvostručava prednost Redsa.

Do kraja prvog dijela, Porto je imao jednu priliku da smanji zaostatak, no Soaresov udarac ide pored gola, te se na pauzu otišlo prvi rezultatu od 2:0 za Liverpool.

U nastavku, nastavlja se dominacija Liverpoola, a do novog pogotka stižu u 53. minuti, strijelac ponovo Mane. Igrala se 70. minuta kada je Firmino postigao i četvrti gol za Redse. 

Posljednji gol na utakmici, u 85. minuti postigao je Sadio Mane, kojem to ujedno bio i treći gol.

(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.