3.3.2018. 16:37
0
Zrinjski slavio protiv Želje i preuzeo prvu poziciju
U okviru 21. kola Premijer lige BiH Zrinjski je kao domaćin savladao Željezničar rezultatom 1:0.

U sedmoj minuti Blagojević je sa distance snažno šutirao, no lopta je otišla preko gola. Odmah nakon toga na drugoj strani Zrinjski je imao opasan napad, ali Graovac blokira udarac.

Bilo je tu još poneka šansa na obje strane, no kako se bližio kraj prvog dijela, Zrinjski je bio sve opasniji i imao konkretnije prilike da stigne do vodstva. U 36. minuti su i uspjeli povesti, a strijelac za Plemiće bio je Pezer.

U završnici prvog poluvremena, za start Bogičevića nad Filipovićem sudija Mujić nije svirao penal, iako je on bio više nego očigledan. 

U nastavku utakmice Željezničar je pod svaku cijenu želio stići do izjednačenja, no danas to definitivno nisu mogli. U 72. minuti Ramović je imao odličnu šansu, no nedostajala mu je konkretna završnica.
Do kraja utakmice, Zrinjski se bazirao na odbranu, te na kontre, no nije više bilo promjena.

Nakon ove pobjede Zrinjski je ponovo preuzeo vrh tabele sa 49 bodova, dok Željezničar na drugoj poziciji ima dva boda manje.

(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.