13.3.2018. 22:46
1
Džeko srušio Shakhtar: Roma i Sevilla u četvrtfinalu Lige prvaka
Odigrane su dvije utakmice osmine finala Lige prvaka između Manchester Uniteda i Seville, te Rome i Shakhtara, a četvrtfinale će igrati Sevilla i Roma.

Roma - Shakhtar

Roma je imala zaostatak od 2:1 iz prve utakmice, no golom Edina Džeke uspjeli su se plasirati među osam najboljih ekipa.

Roma je od samog početka igrala ofanzivno, te su imali nekoliko prilika da postignu pogodak, no nisu uspjeli, pa se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu od 0:0.

U nastavku utakmice Roma nastavlja sa ofanzivnom igrom, a to im se isplatilo u 52. minuti, kada Rimljani dolaze do prednosti, a strijelac gola je bio naš Edin Džeko.

Od 79. minute Shakhtar je igrao sa igračem manje, a iz igre je isključen Ordetsa. Uprkos tome, Ukrajinci se nisu predavali, no nisu uspjeli postići pogodak, te se tako Roma plasirala među osam najboljih ekipa.




Manchester United - Sevilla 

U drugoj utakmici osmine finala, Sevilla je preko Manchester Uniteda došla do četvrtfinala Lige prvaka, a savladali su ih rezultatom 2:1.

U prvom poluvremenu obje ekipe su imale nekoliko šansi, no nismo imali priliku gledati posebno zanimljivu utakmicu, tako se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu od 0:0.

Nastavak utakmice je donio nešto bolju igru Manchester Uniteda, no nedostajala im je završnica. A onda je Ben Yedder Sevillu doveo u vodstvo i utišao Old Trafford. Samo četiri minute kasnije, isti igrač postiže još jedan gol i udvostručava prednost Španaca.

Počasni gol na utakmici United je postigao u 84. minuti, a strijelac je bio Lukaku.




(Amila Alijagić)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.