15.3.2018. 17:34
0
Weitzer dobio dozvolu i debitovat će protiv Viteza
Nakon mjesec dana čekanja Riječanin Ivor Weitzer (30) dobio je sve potrebne dozvole čime je stekao pravo nastupa za tuzlansku Slobodu.
Informaciju je Feni potvrdio šef stručnog štaba Slavko Petrović, dodavši da je Weitzer dva dana odsustvovao s treninga, jer je išao u Hrvatsku po neophodne dokumente.

- Jučer je konačno dobio sve „papire“ i na raspolaganju je za utakmicu s Vitezom – izjavio je Petrović.

Weitzer je na Tušanj došao 12. februara, ali je procedira dobijanja radne i boravišne dozvole neočekivano dugo trajala. Sada će proširiti konkurenciju u timu Slobode na poziciji veznog igrača.

Inače, ovaj iskusni nogometaš nastupao je za veliki broj klubova u Hrvatskoj, Mađarskoj, Grčkoj i Albaniji, u BiH je nosio dres Širokog, a u Tuzlu je stigao iz uzbekistanske Bukhare. 

Nažalost, problemi vezani za vizni režim razlog su što dozvolu nastupa za Slobodu još nije dobio Tanzanijac Thomas Ulimwenge, te će na debi u Petrovićevoj ekipi morati sačekati još neko vrijeme, rečeno je Feni.

(Alen Avdić)
 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.