10.4.2018. 13:51
0
Slavko Petrović se vraća na Grbavicu: Ne znam šta je golman Širokog razmišljao kod gola Kjosevskog, gostovanje na Grbavici za svaku ekipu je tvrdo
Nakon današnjeg treninga na Tušnju, nogometaši Slobode odmah će krenuti put Sarajeva, gdje sutra protiv Željezničara igraju prvu utakmicu polufinala Kupa BiH.

U osam ovogodišnjih utakmica doživjeli su samo jedan poraz i to upravo od Željezničara na Grbavici (1:0), u susretu u kojem su pružili dobru igru i bili nadomak uspjeha.

Šef stručnog štaba Slobode Slavko Petrović kaže da se u odnosu na tu utakmicu promijenilo vrlo malo stvari. 

- Moji momci su radili dobro kao i do sada. I ovu sedmicu smo kvalitetno trenirali. Nedostajat će nam Perica Ivetić, koji nema pravo igranja za Slobodu u kupu, jer je nastupao za Sarajevo. Pokušat ćemo ubaciti Aleksandra Lazevskog, koji poslije deset dana saniranja povrede danas počinje trenirati i nadam se da će moći igrati i izdržati sutrašnju utakmicu - kaže Petrović u razgovoru za Fenu.

Njegova očekivanja su dosta optimistična i nada se da će „crveno-crni“ ostvariti dobar rezultat koji će dati nadu da urade nešto više u revanšu.

- Želimo da u drugoj utakmici napunimo stadion Tušanj i da uđemo u finale - jasan je trener Slobode.

Na utakmici protiv Širokog sarajevski „plavi“ mučili su se i uzeli su bod zahvaljujući nevjerovatnom pogotku golmana Kjosevskog.

- Takav gol se dogodi jednom u karijeri i zaista ne znam šta je golman Širokog tada razmišljao. Da je krenuo tri koraka naprijed imao bi čistu loptu. To nije bila neka parabola koja je preko njega išla 2-3 metra, što znači da je mogao i da stigne loptu u zraku. I još sve u 92. minuti utakmice. Kjosevski je sigurno dobar golman, ali se nadam da će protiv nas imati više posla – komentira Petrović.

Ne slaže se s mišljenjima da je Željezničar pao u formi, nego smatra da mu igra Širokog ne leži.

- Široki je godinama jako nezgodan za Želju. Ispali smo protiv njih iz kupa i prošle godine kada sam ja vodio sarajevsku ekipu. Široki je puno popravio igru, kvalitetan je. U Želji su svjesni šta im znači utakmica s nama. Čeka ih lokalni derbi protiv Sarajeva, kada ne smiju izgubiti, jer bi to bila tragedija u gradu. Nadam se da ćemo imati više volje, želje i snage da do finala dođemo prije njih - nada se Petrović.

Tuzlaci su ove godine pet puta remizirali. Ako bi se to dogodil i sutra, onda bi to bio najbolji remi do sada, slaže se trener Tuzlaka.

- Gostovanje na Grbavici za svaku ekipu je „tvrdo“. Remi bi svakako bio dobar, još kad bi bilo 1:1 ili 2:2, to bi zaista bio rezultat s kojim možeš gajiti nadu za finale. Pokušat ćemo sutra zabiti gol, pa ćemo vidjeti da li će oni uspjeći postići gol - zaključio je Petrović za Fenu.

Utakmica Željezničar - Sloboda igra se sutra od 18 sati.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.