16.4.2018. 11:50
0
Allegri: Hvala Pjaniću što se povrijedio
Juventus je došao korak bliže naslovu nakon pobjede 3:0 nad Sampdorijom, jer je Napoli izgubio dva boda protiv Milana (0:0)

Trener Stare dame Max Allegri našalio se zahvalivši Miralemu Pjaniću što se ozlijedio. Upravo je umjesto Pjanića ušao Douglas Costa, te asistirao za sva tri pogotka Mandžukiću, Höwedesu i Khediri, piše “Slobodna Bosna“.

“Moram zahvaliti Miralemu Pjaniću jer njegova me ozljeda natjerala na zamjenu. Douglas Costa je i trebao ući, ali ne baš tako rano. Sampdorija je tako igrala da smo ih morali raširiti i igrati na krila i ubačaje”, rekao je Juveov trener pa nastavio:

“Nismo favoriti za Scudetto, a danas je bilo iznimno teško nakon gorkoga iskustva u Ligi prvaka.”

“Igrali smo fokusirano, mirno i inteligentno…, a Pjanić se pobrinuo za ostalo! Osjetio je bedreni mišić i bilo je najbolje da izađe.”

Benedikt Howedes tek je drugi put zaigrao u sezoni, nakon ozljeda, i glavom je zabio za 2:0.

“Höwedes ima tehniku, bio je prvi izbor Njemačke i zabio sjajan gol. Zaslužio ga je, toliko je čekao…”

Odbacio je nagađanja da je izjavio kako nije siguran hoće li iduće sezone voditi juve:



“Pogrešno su protumačene moje riječi, samo sam rekao da uvijek u ožujku ili travnju razgovaramo o budućnosti. Ja sam sretan ovdje, odlazim na odmor kad počne prijelazni rok je u potpunosti vjerujem klubu. A ako ne osvojim dvostruku krunu, možda neće ni htjeti da ostanem!”


(Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.