17.4.2018. 22:30
0
Bonucci: Hvala Bogu da nisam bio u Madridu
Defanzivac Milana Leonardo Bonucci je za italijanske medije komentarisao eliminaciju svog bivšeg kluba Juventusa u Ligi šampiona, poslije velike drame u Madridu na meču sa Realom, a kao i mnogi solidarisao se sa timom "Stare dame".

Real je pobijedio Juventus u Torinu u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona sa 3:0. U revanšu na Santiago Bernabeuu je italijanska ekipa uzvratila sa 3:0 i bližili su se produžeci. Ipak, u 90+3. minutu sudija Maichael Oliver je pokazao na bijelu tačku poslije kontakta Medhija Benatije sa Lucasom Vazquezom. Ta odluka je podijelila fudbalski svijet, a možda još više crveni karton Gianluigiju Buffonu, koji je uslijedio. Na kraju je sa penala Cristiano Ronaldo bio siguran, pa je Real prošao u polufinale Liga šampiona gdje će igrati protiv Bayerna. 

Leonardo Bonucci je od 2010. do 2017. godine bio jedan od stubova odbrane Juventusa, a prošlog ljeta je pojačao Milan. Ipak, eliminacija Juventusa mu nije lako pala.

"Da, pomislio sam 'hvala Bogu što nisam tamo kada je dosuđen jedanaesterac'. To mislim jer bih teško zadržao svoje instinkte pod kontrolom", rekao je Bonucci, a zatim je dodao i koju riječ o svom bivšem saigraču Buffonu: 

"Gigi je najveći golman u historiji fudbala", prenosi N1.

(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.