27.5.2018. 10:24
0
"Kada sam otišao iz Želje, svi su mislili da sam u Češku otišao da tamo zaradim pare. Da nisam otišao u tom periodu, vjerovatno ne bih bio to što sam danas"
FOTO: FACE TV
Najbolji fudbaler BiH i kapiten fudbalske reprezentacije BiH, Edin Džeko, gostovao je na FACE TV.

Piše: Haris Ahbabović

Džeko je pričao o svojoj karijeri, uspjesima, ljudima, kritikama od strane brojnih ljudi, koji su našeg kapitena godinama neopravdano kritikovali.

"Ne želim da se vraćam unazad, uopće ne zamjeram ljudima. Motiv ti bude kada neko priča neke stvari o tebi koje znaš da nisu takve. To me više vrijeđalo dok sam bio mlađi, sada me ne pogađaju te neke negativne priče. Halalio sam svima", rekao je Džeko.

"Prošao sam cijeli rat i znam kako je bilo teško. Bili smo na Otoci u stanu od 40 kvadrata, mnogo nas je bilo. Sve danas što sam napravio i sve što radim van terena je sve zahvaljujući mojim roditeljima koji su me naučili da takav budem. Sve što danas radim - radim punog srca", priča Edin Džeko.

Naš kapiten se osvrnuo i na sagu koja se tiče njegovog napuštanja Rome i odlaska u redove Chelseaja.

"Sad sam i otac dvoje male djece, pa moram da razmišljam i o njima. Nije više kao prije 10 godina - idem tamo, idem sam, pa šta bude, naviknut ću se. Chelsea je bio veliki izazov, jer znam kakav su klub i kakva je engleska Premier liga. To je san svih igrača i najbolja liga na svijetu. Nisam bio sto posto uvjeren da idem tamo. Sa svojom suprugom i sa roditeljima sam pričao, ali niko mi nije davao znakove da idem, što se kaže 100 posto", rekao je Edin.

Bilo je priče oko njegovog odlaska iz Željezničara.

"Kada sam otišao iz Želje, svi su mislili da sam u Češku otišao da tamo zaradim pare. Da nisam otišao u tom periodu, vjerovatno ne bih bio to što sam danas. Kod nas, nažalost, nema tih stručnjaka i uslova kako bi unaprijedio svoj talenat i kako bi postao bolji. Plišek me pozvao i upitao da li želim da dođem u drugu češku ligu. Nisam razmišljao koliko novca ću da dobijem, samo sam odlučio da idem. Hvala Bogu pa se se to tako desilo. U pravo vrijeme sam otišao. Nadam se da će se i ovdje kod nas nešto promijeniti, pa će i ovi mladi igrači imati bolje uslove. Naučio sam ja i ovdje u Želji mnogo toga, kada je fudbal u pitanju", rekao je Džeko.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.