27.5.2018. 12:01
0
Egipatski ministar sporta izjavio da će se Salah oporaviti do Mundijala, Britanci tvrde da mu slijedi pauza oko tri mjeseca
Real Madrid je savladao Liverpool u finalu Lige prvaka sa 3:1, te je tako treći put zaredom postao prvak Evrope.

Piše: Haris Ahbabović

Tešku povredu na sinoćnjoj utakmici doživio je najbolji igrač Premier lige i Liverpoola, Egipćanin Mohamed Salah, koji je morao napustiti travnjak nakon duela sa Sergijom Ramosom.

Prema pisanju britanskih medija, vrlo je vjerovatno da će Mo Salah propustiti Mundijal u Rusiji, s obzirom da prve procjene kažu da je Salah teško povrijedio rame.

Prema posljednjim informacijama koje je dao egipatski nogometni savez, Salah nije ozbiljnije povrijeđen, što se u potpunosti kosi sa informacijama koje dolaze sa Otoka.

"Očekuje se da bi Salahu bila potrebne dvije sedmice za oporavak. Ostat će u Liverpoolu i tamo će biti na rehabilitaciji nakon čega će se priključiti egipatskoj reprezentaciji u Italiji”, kazao je egipatski ministar mladih i sporta, Khaled Abd El-Aziz.

Dodao je i da će Salahovo ime biti na konačnom popisu za SP koji će biti objavljen 4. juna. Međutim, ljudi koji su bili tamo i koji su informiraniji i upućeniji u situaciju, ne misle tako. Oni su itekako zabrinuti i smatraju da Mo Salah propušta Mundijal u Rusiji. 

Independent je javio da je u Salahovom slučaju potrebno oko tri mjeseca za oporavak, dok je Jurgen Klopp nakon utakmice rekao kako je Salahova povreda vrlo ozbiljna i da postoji ogromna mogućnost da propusti Mundijal u Rusiji.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.