8.6.2018. 21:30
0
Od sezone 2019/2020 konačno zimska pauza u Premiershipu
Fudbalski savez Engleske (FA) donio je odluku da se od sezone 2019/20. uvodi zimska pauza u Premier ligi, jednoj od rijetkih evropskih nacionalnih fudbalskih liga koja nije imala odmor tokom najhladnijeg perioda godine.

Ipak, tradicionalno zgusnuti raspored utakmica u decembru i januaru ostaje, jer će pauza biti dvije sedmice u februaru.

“Ovo je značajan trenutak za engleski fudbal od kojeg će u velikoj mjeri korist imati klubovi i nacija. Nije tajna da imamo veoma osjetljiv kalendar i tokom posljednjih godina smo radili na tome da pronađemo rješenje. U budućnosti kada se budemo susretali sa velikim turnirima u ljetnom periodu vjerujemo da će se pauza sredinom sezone pokazati kao vrijedan doprinos našim igračima“, kazao je Martin Glenn, izvršni direktor FA-a.

Zimska pauza je odavno u rasporedu u preostale četiri evropske lige “petice“, u Njemačkoj, Španiji, Italiji i Francuskoj. Istina u tim nacionalnim ligama pauza je u periodu decembar-januar, kada se u Premier ligi Engleske igra najviše utakmica, prenosi N1.

(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.